Kratek pogovor z Ulo Udovič – Ustna higiena

Zakaj ste se odločili za poklic ustnega higienika?

Od nekdaj sta me privlačila lep nasmeh in komunikacija z ljudmi. Moj poklic me osrečuje, saj vsakodnevno vidim, kako lahko ljudem pomagam in jim polepšam nasmeh. Vedno stremim za tem, da svoje delo opravljam z veliko mero strokovnosti, natančnosti in prijaznosti. Prepričana sem, da se ljudje radi vrnejo tja, kjer sta zaupanje in dober rezultat na prvem mestu.

S katerimi izzivi se soočate med delom?
Vsakodnevno se srečujemo z izzivi na vseh področjih v življenju. Pri mojem delu ni nič drugače. Največji izziv je v miselnosti, da se za zobe ne da kaj dosti narediti. Dejstvo pa je , da je ravno nasprotno. Vsak sam lahko največ naredi za svoje zobe in dlesni, tako da prav temu področju posvečam veliko pozornosti. Drugi izziv pa je, da je med nami zelo velik odstotek ljudi, ki jim dlesni občasno ali redno krvavijo med ščetkanjem. Premalo pa se govori in poudarja, kako velik vpliv in posledice ima krvavenje dlesni na naše celotno telo. Od zapletov med nosečnostjo ter nizko porodno težo novorojenčkov, do srčnožilnih in pljučnih obolenj.

Kaj bi priporočili tistim, ki se še niso odločili za obisk pri ustnem higieniku?
Pravzaprav je veliko tudi tistih, ki za ustnega higienika niso niti še slišali. Ustni higienik v prvi vrsti skrbi za preventivo, torej da se z rednim temeljitim odstranjevanjem zobnega kamna izognemo poškodbam na zobeh in vnetjem dlesni. Žal se pri delu velikokrat srečam z ljudmi, ki so imeli slabe/boleče izkušnje z odstranjevanjem zobnega kamna, zobje pa so bili po čiščenju hrapavi in občutljivi še več tednov. Prepričana sem, da lahko s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami pokažem ljudem, da obstaja tudi prijeten in sproščen obisk v zobni ordinaciji.

Kakšen je vaš življenjski moto na področju ustne higiene?
Zdrave dlesni in bleščeč nasmeh, za boljšo kvaliteto življenja. Vsakodnevno posvečam skrb temu, da bi bilo pravilo in zadostno umivanje zob ljudem v veselje, saj na tržišču obstaja veliko izjemno kvalitetnih pripomočkov za ustno higieno.

• DELOVNI ČAS IN NAROČANJE
SAMOPLAČNIŠKA  ORDINACIJA USTNE HIGIENE
NAROČANJE: 040 410 042

URNIK ORDINACIJA ZA USTNO HIGIENO
TOREK popoldan
SREDA dopoldan/popoldan