ŽIGA KOVAČIČ

Maksilofacialni kirurg Žiga Kovačič, dr.dent.med.

Maksilofacialni kirurg Žiga Kovačič, dr.dent.med. Po zaključeni Gimnaziji Bežigrad se je vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer dentalna medicina. Študij je zaključil leta 2008 in po pripravništvu je pridobil licenco za zobozdravnika Zdravniške zbornice Slovenije.

Vedno mi je največjo želo in izziv predstavljala prav kirurgija obraza, zato se je po končanem pripravništvi zaposlil na KO za oralno in maksilofacialno kirurgijo, UKC Ljubljana. Tu je dve leti opravljal delo sobnega zdravnika, začel s specializacijo iz maksilofacialne kirurgije. Leta 2007 specializiral »cum laude« in postal maksilofacialni kirurg. Danes je zaposlen na KO za oralno in maksilofacialno kirurgijo, UKC Ljubljana, kjer se ukvarja predvsem s kirurgijo sklepa, poškodbami in ortognatskimi posegi. Zaposlen je tudi na Medicinski fakulteti, kjer opravlja delo asistenta na katedri za maksilofacialno kirurgijo.

V Zobozdravstvenem centru Ferjančič in Puklavec se posveča implantologiji in oralni kirurgiji. Skupaj z odlično ekipa bo zdravljenje še boljše in kvalitetnejše. Naročite se.