PODROČJA

V Zobozdravstvenem centru Ferjančič in Puklavec po temeljitem pregledu celotne ustne votline in pripadajočih struktur, pacienta seznanimo s stanjem in načrtom sanacije zob in obzobnih tkiv.

V primeru mehkih in trdih zobnih oblog (zobni kamen)gingivitisa (začetnega vnetja dlesni) in parodontitisa (vnetje obzobnih tkiv), naša ustna higieničarka z večstopenjskim ultrazvočnim aparatom odstrani obloge, z merjenjem gingivalnih žepkov prikaže stanje obzobnih struktur. Če je potrebno s posebnimi inštrumenti očisti žepke in zagladi površino zobne korenine. Pacientu prikaže zanj najbolj primeren način vzdrževanja ustne higiene in predstavi pripomočke, ki naj jih pacient doma redno uporablja.

V Zobozdravstvenem centru Ferjančič in Puklavec pri izdelavi plomb uporabljamo visoko kvalitetne adhezijske sisteme, ki izjemno zmanjšajo post operativno preobčutljivost zob. Za izdelavo le-teh uporabljamo najsodobnejše visokokvalitetne nano- kompozitne materiale in poseben inštrumentarij za natančno izdelavo in končno fino obdelavo plomb.

Endodontska zdravljenja zob opravljamo ročno in strojno s PROTAPER sistemom.

V primeru zabarvanja endodontsko zdravljenih (»mrtvih ») zob, jih uspešno belimo s 35% belilnim gelom.

Koreninska sidra izdelamo iz estetskih fiberglas zatičkov in jih nadgradimo s polnokeramičnimi prevlekami, krajšimi mostički ali pa kovinsko – porcelanskimi prevlekami in mostički.

V sodelovanju z oralnim in maksilofacialnim kirurgom izvajamo implantno – protetično oskrbo. Implantate različnih proizvajalcev (ANKYLOS, NOBEL BIOCARE, STRAUMANN,…) protetično nadgradimo. Nadgradnja je lahko snemna ali fiksna. V primerih, ko pacient na mestu planirane vstavitve implantata nima dovolj kosti, kirurg lahko doda kost. Postopek lahko podaljša proces implantacije.