O NAS

Zobozdravstveni center Ferjančič in Puklavec sva ustanovila z namenom, da  s sodobnimi metodami, materiali, tehnikami in aparaturami, pacientu omogočimo celotno zobozdravstveno oskrbo v najkrajšem realnem času.

Zobozdravstveni center Ferjančič in Puklavec

Sredi leta 2008 sva Zobozdravstveni center ustanovila  zobozdravnika Maja Puklavec Ferjančič dr.dent.med. in Uroš Ferjančič dr.dent.med.

Zobozdravnica Maja Puklavec Ferjančič dr.dent.med. sem se na študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani vpisala po zaključeni Gimnaziji Bežigrad. Po končanem šestletnem študiju in po enoletnem opravljenem pripravništvu, sem se leta 1998 zaposlila v ordinaciji za otroke in mladino. Od leta 1999  delam kot zobozdravnica za študente. V Zobozdravstvenem centru Ferjančič in Puklavec vodim ordinacijo za študente in opravlja samoplačniške storitve za vse ostale paciente.

Zobozdravnik Uroš Ferjančič dr.dent.med. sem se po vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani, smer dentalna medicina po končani Gimnaziji Koper. Šestletni študij sem zaključil leta 1997, po enoletnem pripravništvu sem se zaposlil v zobozdravstveni ordinaciji za odrasle. Delo v samoplačniški ordinaciji za odrasle opravljam od leta 2003.

Sodobnim metodam in tehnikam oba zobozdravnika slediva na tečajih, učnih delavnicah in predavanjih v tujini, pa tudi doma. Tudi preko priznane zobozdravstvene literature, sodobnih tujih zobozdravstvenih revij in on line delavnic slediva novostim na področju zobozdravstva.

Že ob ustanovitvi Zobozdravstvenega centra, sva zobozdravnika Maja Puklavec Ferjančič, dr.dent.med. in Uroš Ferjančič, dr.dent.med. v zobozdravstveni tim vključila tudi ustnega higienika. V Zobozdravstvenem centru seznanja in poučuje paciente o pravilni ustni higieni, paciente s čiščenjem zobnih oblog in zobnega kamna pripravi za nadaljnjo zobozdravstveno obravnavo. Ustni higienik ima zelo pomembno vlogo pri preprečevanju in zdravljenju parodontalne bolezni.

Zobozdravstveni center Ferjančič in Puklavec nudi samoplačniške zobozdravstvene storitve vsem, za paciente z rednim statusom študenta do dopolnjenega 26. leta pa ima z zavarovalnicami sklenjeno pogodbo o koncesiji.